Zalm met dillesaus, verse spinazie en aardappelgratin.

nutriscore
Zalm met dillesaus, verse spinazie en aardappelgratin

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de schil van de citroen en pers de rest. Hak de dille fijn (hou een beetje opzij voor de afwerking).

  2. Kruid de zalmfilets en leg ze naast de gratins op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 à 20 min. in de oven.

  3. Breng intussen de room aan de kook met de citroenrasp en fijngehakte dille. Laat 5 min. zachtjes inkoken.

  4. Verhit de olie in een grote pan en laat de spinazie kort slinken. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de saus over diepe borden, leg de spinazie mooi in het midden, schik er de zalm bovenop en leg er de gratin naast. Besprenkel de zalm nog met een beetje citroensap en een takje dille.

Tip
Afwerking

Werk eventueel af met grijze garnaaltjes of wat lompviseitjes om het helemaal feestelijk te maken.