Witloof met kaas en hesp met puree.

Witloof met kaas en hesp met puree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

623 kcal

Vetten

36.2 g

Verzadigde vetzuren

18.8 g

Koolhydraten

42.5 g

Suikers

9.9 g

Vezels

5 g

Eiwitten

29.4 g

Zout

3.8 g

Bereidingswijze

  1. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken van 2 cm.

  2. Smelt 1/4 van de boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een andere kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng geleidelijk al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de kaas, het witloof en de hamreepjes onder.

  5. Doe in kleine ovenschaaltjes, verdeel er de puree over en bestrooi met de rest van de kaas. Maak met een vork lijnen in de puree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi korstje.