Veggieworst met champignonbrochette en rijst.

nutriscore
51d3f3935052ca510ff4c09eb71180ded2e322f2550e537e74944822e6eb451e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

519.0 kcal

Vetten

20.0 g

Verzadigde vetzuren

5.9 g

Koolhydraten

56.5 g

Suikers

3.4 g

Vezels

8.6 g

Eiwitten

23.8 g

Zout

2.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (20 min. )
  1. Snipper de rode ui fijn.

  2. Breek of snij de boontjes in 2.

  3. Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de boontjes, de rode ui en het kerriepoeder toe. Giet af en kruid met peper en zout.

  4. Bereiding (15 min. )
  5. Steek de champignons op een houten spiesje en bestrijk met de helft van de olijfolie. Bak ze ± 10 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

  6. Bestrijk de veggieworsten met de rest van de olijfolie en bak ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  7. Verdeel de rijst over de borden en geef er een champignonbrochette en een worst bij. Lepel er 1 kl joppiesaus over.