Veggieschnitzel met gestoomde krieltjes en venkelsalade.

nutriscore
823a55c22ebbf4516fa356186f9c20cb9395e93af105fc6fb579b47b8eb581e7.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

551.0 kcal

Vetten

31.0 g

Verzadigde vetzuren

5.6 g

Koolhydraten

42.5 g

Suikers

10.5 g

Vezels

10.2 g

Eiwitten

20.4 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Snij de venkel in de lengte in 4, verwijder het harde gedeelte en het venkelgroen. Snij de venkel heel fijn.

  2. Snij de peer in de lengte in 4 en daarna in reepjes.

  3. Snipper de rode uien en het bieslook fijn.

  4. Bereiding (10 min.)
  5. Zet de aardappelen 7 min. in de microgolfoven op 700 W (instructies: zie verpakking).

  6. Meng intussen de mayonaise met de Griekse yoghurt en de mosterd. Kruid met peper en zout en meng er het bieslook onder.

  7. Doe de venkel samen met de peer en de rode ui in een serveerschaal en meng er de dressing onder.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Serveer met de gestoomde aardappelen en de venkelsalade.