Vegetarische schnitzels met fruitige salade en zoeteaardappelkroketten.

Vegetarische schnitzels met fruitige 
salade en zoeteaardappelkroketten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

643 kcal

Vetten

32.8 g

Verzadigde vetzuren

7 g

Koolhydraten

55.8 g

Suikers

21.8 g

Vezels

8.8 g

Eiwitten

26.8 g

Zout

3.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de gedroogde abrikozen, het witloof in fijne reepjes en de ongeschilde appel in heel fijne blokjes. Meng met de veldsla, peper en zout.

  2. Verwarm de oven, de airfryer of de friteuse voor (instructies: zie verpakking van de kroketten).

  3. Bereiding (20 min. )
  4. Bak de zoeteaardappelkroketten (baktijd: zie verpakking).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de schnitzels zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de salade en werk af met de bieslookvinaigrette.

Tip

Zelf een vinaigrette maken? Zet per 4 personen een kopje kamillethee. Voeg de gesneden gedroogde abrikozen en de appelblokjes toe aan de warme thee en laat 10 min. trekken. Meng 4 el olijfolie met 6 el van de kamillethee, de appelblokjes en de abrikozen. Kruid met peper en zout en sprenkel over de salade.