Vegetarisch stoofpotje met raapjes en kikkererwten.

nutriscore
Vegetarisch stoofpotje met raapjes en kikkererwten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

327 kcal

Vetten

13.1 g

Verzadigde vetzuren

1.9 g

Koolhydraten

36.4 g

Suikers

9 g

Vezels

13.5 g

Eiwitten

8.9 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

  1. Schil de raapjes, de pastinaken en de wortelen en snij in stukken van 2 cm. Snipper de ui grof. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de rest van de groentjes onder en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met 2 dl water (voor 4 personen) en laat 8 à 10 min. sudderen.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen gaar (baktijd zie verpakking).

  4. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten toe aan de groenten. Verdeel over de borden en serveer met de aardappelpartjes.