Vegetarisch stoofpotje met linzen en zoete aardappel.

nutriscore
Vegetarisch stoofpotje met linzen en zoete aardappel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

416 kcal

Vetten

17.4 g

Verzadigde vetzuren

9.7 g

Koolhydraten

46.5 g

Suikers

17.8 g

Vezels

9.5 g

Eiwitten

13.5 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

  1. Laat de linzen een nacht weken.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de kurkuma en het kerriepoeder toe. Bak 2 min.

  3. Voeg de linzen toe en bak 1 min.

  4. Doe de kokosmelk en het water erbij en laat 15 min. afgedekt koken op een laag vuur (voeg eventueel meer water toe als het te droog wordt).

  5. Snij intussen de geschilde zoete aardappelen in blokjes en voeg toe aan de kookpot. Kook 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  6. Werk af met de yoghurt en fijngesnipperde koriander.