Varkensworst met slaatje van Chinese kool.

nutriscore
32e09d36f242d08263c4b6f9b994c9a9a25764f4befa910f13532e13a074b827.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

614.0 kcal

Vetten

43.2 g

Verzadigde vetzuren

15.2 g

Koolhydraten

21.7 g

Suikers

7.6 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

31.3 g

Zout

4.7 g

Bereidingswijze

    Bereiding (15 min. + 1 u. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen in met 1/4 van de olijfolie, bestrooi met grof zeezout en wikkel in aluminiumfolie. Zet ± 60 min. in de oven.

  3. Snij intussen de Chinese kool in fijne reepjes en de aspergepunten in stukjes. Snipper de lente-ui fijn.

  4. Pers de halve sinaasappel en meng het sap met de mosterd, de honing en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Bak de worsten op de BBQ zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Doe de Chinese kool samen met de aspergepunten en 3/4 van de lente-ui in een slakom. Meng er de dressing onder en kruid met peper.

  7. Serveer de worsten met de salade. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie, maak er een sneetje in en schep er een eetl. zure room op. Bestrooi met de rest van de lente-ui en kruid met peper.