Tong in mosterdsaus met salade en frietjes.

nutriscore
4773ef16e787edbd9432378d80137dfa5aa3aedbada6d064750ca2815be3f61b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

928.0 kcal

Vetten

50.3 g

Verzadigde vetzuren

16.6 g

Koolhydraten

66.4 g

Suikers

7.6 g

Vezels

9.5 g

Eiwitten

48.1 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Dep de vis droog en wentel door de bloem.

  2. Schil de pastinaak en rasp fijn. Meng onder de salade.

  3. Bereiding (20 min. )
  4. Smelt de boter in een braadpan en bak de tongen 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Bak intussen de frietjes goudbruin in een friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).

  6. Roer het maïszetmeel los in de room en breng aan de kook tot je een lichtgebonden saus hebt. Meng er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de tong over de borden, lepel er de saus over en werk af met de garnalen. Serveer met de frietjes en het slaatje.