Tomatenstoofpot met kikkererwten en tofoeblokjes.

nutriscore
b0786fc07d04b626e6cfa7c62d8ff9ac6b2c8ce4c41c7d4a2e0fd62176505bce.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

811.0 kcal

Vetten

38.2 g

Verzadigde vetzuren

16.9 g

Koolhydraten

80.7 g

Suikers

6.7 g

Vezels

13.6 g

Eiwitten

29.2 g

Zout

0.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (12 u. weken, kan de dag voordien + 10 min. )
  1. Laat de kikkererwten 12 u. weken in een ruime kom water. Giet af.

  2. Snipper de ui, het look en de koriander fijn.

  3. Snij de tofoe in blokjes en dep droog met keukenpapier. Kruid de bloem met het paprikapoeder, peper en zout. Wentel er de tofoe door.

  4. Bereiding (50 min. )
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het look 1 min.

  6. Roer er de kikkererwten onder en overgiet met de tomatenstukjes. Voeg 2 dl water (per 4 personen) en de kokosmelk toe en kruid met de gember en het kerriepoeder. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de tofoe goudbruin aan alle kanten.

  9. Verdeel de groenten en de rijst over de borden en bestrooi met de gebakken tofoe. Werk af met de koriander