Toast met zalmburger en avocado.

Toast met zalmburger en avocado
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

592 kcal

Vetten

42 g

Verzadigde vetzuren

7.1 g

Koolhydraten

31.3 g

Suikers

6.9 g

Vezels

6.6 g

Eiwitten

19.1 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Snij de citroen in de lengte in 2, pers de helft uit en snij de rest in 4 partjes. Snipper de lente-uitjes fijn en snij de tomaten in plakjes.

  2. Snij de avocado’s in de lengte in 2. Snij 3/4 in plakjes en besprenkel met 1/2 el citroensap (per persoon). Prak de rest fijn met 1/2 kl citroensap (per persoon), 1/3 olijfolie en de Griekse yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Rooster het brood in een broodrooster.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmburgers ± 2 min. aan elke kant.

  5. Besmeer de toast met de geprakte avocado, bestrooi met de lente-ui en verdeel er de helft van de sla over. Beleg met de tomaten, de helft van de plakjes avocado, de zalmburger, de rest van de plakjes avocado en de rest van de sla. Kruid met zwarte peper.

  6. Werk af met een partje citroen op een prikker.