Toast avocado-champignon
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

649 kcal

Vetten

45.4 g

Verzadigde vetzuren

5.4 g

Koolhydraten

34.3 g

Suikers

4 g

Vezels

15.4 g

Eiwitten

18.3 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grillstand aan.

  2. Snij de champignons in stukken en scheur de oesterzwammen in repen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak alle paddenstoelen ± 6 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen de avocado’s in de lengte in 2, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe in een diep bord en prak fijn. Kruid goed met peper en zout. Pers de citroen en meng 1 el (voor 4 personen) sap onder de avocado. Pers het knoflook fijn en meng eveneens onder de avocado.

  4. Leg de sneetjes brood op een rooster, besprenkel met de rest van de olijfolie en plaats 2 min. onder de grill.

  5. Hak de walnootpitten grof. Verdeel de avocadospread over de warme toasts, schep er wat champignons en oesterzwammen over en werk af met de noten. Serveer meteen.