Tiramisu.

nutriscore
Tiramisu

Bereidingswijze

  1. Zet koffie met 2 dl water (voor 4 personen). Giet in een diep bord samen met de amaretto en laat afkoelen.

  2. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten.

  3. Klop de eidooiers op met de suiker. Voeg daarna de mascarpone toe en klop tot een gladde massa.

  4. Klop de eiwitten stijf in een andere kom en spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. Dompel de helft van de boudoirs in de koffie en verdeel over een kleine schaal. Lepel er de helft van het mascarponemengsel over. Dompel de rest van de boudoirs in de koffie en verdeel over de mascarpone. Lepel er de rest van het mascarponemengsel over.

  6. Doe het cacaopoeder in een zeefje en verdeel over de tiramisu (hou wat opzij voor de afwerking). Dek af en plaats 6 uur in de koelkast.

  7. Verdeel de tiramisu over de borden en werk af met nog een beetje cacaopoeder.