Tagliatelle met gemarineerde scampi’s en groentesausje.

Tagliatelle met gemarineerde scampi’s en groentesausje
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

730 kcal

Vetten

24.1 g

Verzadigde vetzuren

5.2 g

Koolhydraten

88.9 g

Suikers

13.9 g

Vezels

8.4 g

Eiwitten

35.5 g

Zout

4.8 g

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en bak de stoofgroenten ± 5 min. Voeg de tomato frito toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. zachtjes doorkoken.

  2. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de scampi’s 3 à 4 min.

  4. Verdeel de tagliatelle over de borden en werk af met de groentesaus en de scampi’s. Bestrooi met de kaasschilfers en enkele kleine basilicumblaadjes.