Taboulé met courgette en kabeljauwfilet.

nutriscore
7fd61b87db2af867046a085d13c8dfa4a912c300a0ea2e1007a511bb8c58b7f9.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

523.0 kcal

Vetten

23.7 g

Verzadigde vetzuren

6.9 g

Koolhydraten

32.4 g

Suikers

10.3 g

Vezels

5.0 g

Eiwitten

42.8 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en snipper de ui en de peterselie fijn.

  2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat 10 min. garen op een matig vuur. Roer er de laatste 2 min. de taboulé onder.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwfilets ± 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg na 2 min. de boter toe en meng er de peterselie onder.

  5. Verdeel de taboulé over de borden, serveer met een stukje vis en lepel er de botersaus over.