Stoofvlees met peperkoek, gekaramelliseerd witloof en kroketjes.

nutriscore
Stoofvlees met peperkoek, gekaramelliseerd witloof en kroketjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

710 kcal

Vetten

34.6 g

Verzadigde vetzuren

16.6 g

Koolhydraten

60.6 g

Suikers

20.3 g

Vezels

6.6 g

Eiwitten

34.3 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote kookpot. Bak het stoofvlees kort aan op een hoog vuur tot het mooi goudbruin is. Voeg de uien toe en laat nog ± 5 min. bakken tot ze mooi karamelliseren. Verkruimel er 4 sneetjes peperkoek over. Blus met het bier en laat even koken. Leng aan met water tot het vlees mooi onder staat en laat ± 40 min. sudderen (roer af en toe).

  2. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  3. Snij het witloof in de lengte in 2. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 10 à 15 min. goudbruin (draai ze eventueel halverwege eens om).

  4. Bak de kroketten zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Verkruimel het laatste sneetje peperkoek en rooster 2 min. in een pan (zonder vetstof).

  6. Serveer het stoofvlees met het gekaramelliseerd witloof en de kroketten. Strooi de peperkoekkruimels over het bord net voor het serveren.

Tip
Maak je stoofvlees vooraf

Je kan het stoofvlees zeker een dag of twee op voorhand maken, dan komen de smaken sterker door.

Tip
Feestelijke afwerking

Werk de borden af met enkele blaadjes verse tijm voor een geurige en feestelijke toets.