Spinazie-kaasrondo met parelcouscous en kikkererwten.

nutriscore
9c8c873081e2237233fd9c9ef387241d26ca438df9e5f6f5ff7c5a279fe402b5.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

542.0 kcal

Vetten

18.4 g

Verzadigde vetzuren

5.2 g

Koolhydraten

65.4 g

Suikers

3.6 g

Vezels

11.1 g

Eiwitten

22.8 g

Zout

2.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (1 u. + 12 u. weken, kan de dag voordien )
  1. Laat de kikkererwten 12 u. weken in koud water. Kook 1 u. in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in blokjes.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Bereiding (20 min. )
  6. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  7. Kook de broccoli 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  8. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de helft van de lente-ui en de paprikareepjes 5 min. Voeg de broccoli en de kikkererwten toe en laat nog 3 min. verder stoven.

  9. Verhit intussen de rest can de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rondo’s ± 3 min. aan elke kant.

  10. Meng de parelcouscous met de groenten, de helft van de koriander en de rest van de lente-uitjes. Kruid met peper en zout.

  11. Werk af met de rest van de koriander en serveer met de rondo’s.