Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Spoel intussen de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn.
Laat uitlekken.
Snipper de sjalotten, het look en de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 2. Rasp de gele schil van de citroen, niet de witte en verzamel de verkregen zeste.
Smelt de helft van de boter in een grote kookpot en stoof de sjalot en het look glazig. Voeg de
mosselen toe en laat enkele min. stoven. Voeg de wijn toe en stoof 5 à 7 min. afgedekt
op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de
kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Kruid met peper.
Haal de mosselen uit de kookpot met een schuimspaan en stoof de kerstomaten 3 à
4 min. in het kookvocht. Voeg op het einde de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout.
Doe de pasta, de mosselen en de saus in een kom, meng goed en werk af met de zeste en
de peterselie.