c581dcfa18eddc33647b8e272a6e8354c8e29a5d8c8cde406dabc5924950ca26.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

645.0 kcal

Vetten

17.0 g

Verzadigde vetzuren

9.4 g

Koolhydraten

81.7 g

Suikers

4.5 g

Vezels

4.5 g

Eiwitten

31.1 g

Zout

2.0 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Spoel intussen de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  3. Snipper de sjalotten, het look en de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 2. Rasp de gele schil van de citroen, niet de witte en verzamel de verkregen zeste.

  4. Smelt de helft van de boter in een grote kookpot en stoof de sjalot en het look glazig. Voeg de mosselen toe en laat enkele min. stoven. Voeg de wijn toe en stoof 5 à 7 min. afgedekt op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Kruid met peper.

  5. Haal de mosselen uit de kookpot met een schuimspaan en stoof de kerstomaten 3 à 4 min. in het kookvocht. Voeg op het einde de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de pasta, de mosselen en de saus in een kom, meng goed en werk af met de zeste en de peterselie.