Snelle vegetarische balletjes in tomatensaus.

Snelle vegetarische balletjes in tomatensaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

546 kcal

Vetten

24.9 g

Verzadigde vetzuren

6.6 g

Koolhydraten

45.7 g

Suikers

14.6 g

Vezels

11.4 g

Eiwitten

29.1 g

Zout

4.8 g

Bereidingswijze

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.

  2. Smelt de margarine in een kookpot en stoof de sjalot al roerend 2 min.

  3. Voeg de tomaten, de tomatenpuree en het suikerklontje toe. Kruid met oregano, tijm en peper. Verkruimel het blokje bouillon erover en laat 20 min. sudderen zonder deksel. Roer af en toe om.

  4. Warm intussen de aardappelpuree op (instructies: zie verpakking).

  5. Mix de tomatensaus. Voeg de balletjes toe en laat 5 min. mee opwarmen.

  6. Serveer de balletjes met de puree en werk eventueel af met wat verse tijm.