Schnitzel met sperzieboontjes en cajunaardappelen.

nutriscore
6f82d0cfa8b53230c3fbec526dfebc5324d1f1a2d32856fb94b1af6243697381.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

473.0 kcal

Vetten

25.4 g

Verzadigde vetzuren

6.5 g

Koolhydraten

34.1 g

Suikers

6.0 g

Vezels

8.2 g

Eiwitten

22.7 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de kippenschnitzel ± 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui 1 min. Roer er de aardappelen onder en laat nog 5 min. mee garen. Snij de tomaten in 2 en meng samen met de sperziebonen onder de aardappelen. Kruid met peper en zout.