Schnitzel met prei en rijst.

nutriscore
Schnitzel met prei en rijst
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

600 kcal

Vetten

9.6 g

Verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

90.2 g

Suikers

10.7 g

Vezels

6.8 g

Eiwitten

34.7 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Gaar de rijst in kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote pan en roerbak de prei en de wokmix 10 min. Kruid met peper en zout.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de schnitzel 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout en snij in reepjes.

  4. Meng de groentjes onder de rijst en verdeel er de reepjes schnitzel over.