Schelvishaasje met asperges in wittewijnsaus.

nutriscore
62d44d91b6faa33e9ae059884300021f41fd0807ba38c4d9e020f462fed26c38.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

452.0 kcal

Vetten

20.5 g

Verzadigde vetzuren

7.5 g

Koolhydraten

31.6 g

Suikers

5.6 g

Vezels

5.3 g

Eiwitten

28.8 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Bereiding (15 min. )
  4. Kook de asperges ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Doe intussen de sjalot in een steelpannetje en overgiet met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen. Voeg de room toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken.

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de schelvishaasjes 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Roer er net voor het opdienen de tuinkers onder.

  8. Lepel de saus over de asperges en serveer samen met de vis en de krieltjes.