Salade met krokante kalkoen, geroosterde wortelen en feta.

nutriscore
59e8b459f4536ca4f5baa08ea112f1e1ac9aa640f94edb071b9a2e1bc1477e01.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

460.0 kcal

Vetten

27.5 g

Verzadigde vetzuren

7.9 g

Koolhydraten

28.4 g

Suikers

13.8 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

21.7 g

Zout

3.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in 2 .

  3. Pers de citroen

  4. Snij de ongeschilde komkommers in dunne plakjes.

  5. Bereiding (30 min.)
  6. Leg de wortelen in een ovenschaal. Bedruppel met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng goed en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kalkoenfilet 3 à 4 min. aan elke kant.

  8. Meng de rest van de olijfolie met het citroensap en de vloeibare honing. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de sla, de komkommers en de geroosterde wortelen over een serveerschaal. Verkruimel er de feta over en besprenkel met de dressing.

  10. Leg de gepaneerde kalkoenfilets op een apart bord