Runderbrochette met Mexicaanse zoete aardappel.

nutriscore
e8dc7e4d98ed0a678c5db3c47269317aaaf1b0f1586e7636dfc61ccf42ea2be5.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

531.0 kcal

Vetten

23.0 g

Verzadigde vetzuren

2.9 g

Koolhydraten

25.7 g

Suikers

10.4 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

51.8 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  2. Spoel de zoete maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Kruid de zure room met peper en zout.

  4. Bereiding (25 min. )
  5. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 . Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de brochettes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat eventueel nog verder bakken naar smaak.

  7. Schik 2 helften van de zoete aardappel op een bedje sla en verdeel er de maïs, de guacamole, de paprikablokjes en de zure room over. Serveer met de brochette.