Runderbrochette met krieltjes en frisse komkommersalade.

nutriscore
Runderbrochette met krieltjes en frisse komkommersalade
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

533 kcal

Vetten

22.3 g

Verzadigde vetzuren

6.3 g

Koolhydraten

42.5 g

Suikers

8.8 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

36.6 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ongeschilde komkommer in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringen.

  2. Doe de yoghurt in een ruime serveerkom. Rasp de schil van de citroen fijn en pers hem uit. Voeg de citroenzeste, het sap en de helft van de olijfolie toe aan de yoghurt. Kruid met peper en zout en meng er de komkommer en ui onder.

  3. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes ± 4 min. Roer regelmatig om.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de brochettes 5 à 6 min. Draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de krieltjes over de borden, leg er een brochette bovenop en serveer met de komkommersalade.