Roodbaars met broccolini en erwtenpuree.

Roodbaars met broccolini 
en erwtenpuree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

624 kcal

Vetten

31.7 g

Verzadigde vetzuren

8.1 g

Koolhydraten

44 g

Suikers

5.8 g

Vezels

10.1 g

Eiwitten

35.2 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Snipper de ui fijn.

  2. Bereiding (25 min. )
  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 à 3 min. Roer er de erwtjes onder en laat 1 min. mee bakken.

  4. Roer de puree onder de erwtjes samen met de melk en laat op een zacht vuur al roerend opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Kook intussen de broccolini 5 à 7 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de roodbaars ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Warm de bearnaisesaus op in een steelpannetje op een zacht vuur.