Pompoensteak met gevulde truffelaardappel.

nutriscore
Pompoensteak met gevulde truffelaardappel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

318 kcal

Vetten

18.2 g

Verzadigde vetzuren

6.5 g

Koolhydraten

27.6 g

Suikers

8.6 g

Vezels

1.6 g

Eiwitten

10 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij per persoon 2 schijven van 2 cm dik van de hals van de butternut. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de pompoenschijven ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  2. Snipper intussen de platte peterselie fijn en hak de champignons fijn. Verkruimel de feta.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de champignons en de helft van de peterselie 3 à 5 min. Kruid met peper en zout en verdeel over de butternutsteaks.

  4. Warm de gevulde aardappelen op (instructies: zie verpakking). Schik op een bord met 2 butternutsteaks.

  5. Bestrooi met de rest van de peterselie, de verkruimelde feta en de zachte veenbessen.

Tip
Nog pompoen over?

Met de rest van de butternut maak je een lekker aperosoepje met kokosmelk.

Tip
Geen veenbessen meer?

Je kan de veenbessen ook vervangen door grofgehakte walnoten, reepjes gedroogde abrikozen of gojibessen.