Pompoenpasta met walnoten en spinazie.

nutriscore
7c5287dc30988e7f3b38a0ddf38f71f1881b390b42a3fd16c15dfa992ba223d1.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

730.0 kcal

Vetten

33.3 g

Verzadigde vetzuren

8.8 g

Koolhydraten

75.5 g

Suikers

5.3 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

29.3 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij intussen de pompoen in blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.

  3. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Mix de pompoen samen met de parmezaan, de ricotta, peper, zout en de rest van de olijfolie. Voeg eventueel wat water toe als je de saus te dik vindt.

  5. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Meng de saus en de spinazie onder de pasta. Werk af met peper en de walnoten.