Pizzabootjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

523 kcal

Vetten

14.7 g

Verzadigde vetzuren

5.7 g

Koolhydraten

73 g

Suikers

12.3 g

Vezels

5.4 g

Eiwitten

21.8 g

Zout

3.4 g

Bereidingswijze

  1. Snij elk vel pizzadeeg in 2 helften. Vouw de randen naar binnen en rol de hoeken naar elkaar toe zodat je een bootje krijgt.

  2. Verdeel de passata over het deeg. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  3. Maak met een dunschiller mooie linten van de courgette (1 voor elke boot). Snij de rest van de courgette in blokjes.

  4. Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de mozzarellabolletjes uitlekken en snipper de rode ui fijn.

  5. Snij de zoete puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten en snij in blokjes.

  6. Verdeel de mozzarellabolletjes over de ene kant van de boot. Leg er de courgette naast en ga dan verder met de mais, rode puntpaprika en rode ui.

  7. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en prik het courgettelint bovenaan en onderaan op een prikker en zet vast aan het uiteinde van de boot.