Pittige mosselen met Leffe op de BBQ.

Pittige mosselen
met Leffe op de BBQ
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

241 kcal

Vetten

7.5 g

Verzadigde vetzuren

1.9 g

Koolhydraten

13.7 g

Suikers

5.6 g

Vezels

0.9 g

Eiwitten

21.3 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen twee keer onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  2. Snij de selder in stukken en snipper de ui fijn.

  3. Hak de peterselie grof en snij de ham in reepjes.

  4. Zet een wok op de BBQ en laat die zeer warm worden.

  5. Voeg de olie toe, samen met de mosselen, de selder, de ui en de sambal.

  6. Gaar 3 min. tot er enkele mosselen opengaan. Kruid met peper en zout.

  7. Giet er de Leffe over, voeg de ham en de peterselie toe en laat 5 à 7 min. afgedekt garen.