Pitabroodjes met geroosterde kikkererwten en bloemkool.

nutriscore
Pitabroodjes met geroosterde kikkererwten en bloemkool
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

420 kcal

Vetten

24.2 g

Verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

37.1 g

Suikers

3.5 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

9.2 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Roer de zure room los en kruid met peper.

  3. Leg de kikkererwten en de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de Mexicaanse kruiden met de olijfolie en meng onder de kikkererwten en bloemkool. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Leg de pitabroodjes de laatste 2 à 3 min. in de oven op het rooster. Snij ze daarna half open zodat je ze makkelijk kan vullen. Verdeel er de guacamole over en vul met de spinazie, kikkererwten en bloemkool. Werk af met een toefje zure room.