Pasta met zalm en pistachepesto.

nutriscore
Pasta met zalm en pistachepesto
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

808 kcal

Vetten

39.5 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

73.4 g

Suikers

3.1 g

Vezels

5.2 g

Eiwitten

37.2 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de zalm ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in stukjes van 2 à 3 cm.

  3. Doe het knoflook, de grana padano (hou wat opzij voor de afwerking), pistachenoten en de rest van de olijfolie in een blender en mix glad tot een mooie pesto.

  4. Meng de pasta onder de pesto. Voeg de veldsla toe, meng kort en voorzichtig en verdeel over de borden. Voeg de zalm toe en werk af met enkele schilfers grana padano (gebruik hiervoor een dunschiller).