Pasta met kip, prei en champignons.

nutriscore
Pasta met kip, prei en champignons
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

819 kcal

Vetten

26.5 g

Verzadigde vetzuren

11.3 g

Koolhydraten

81.2 g

Suikers

10.8 g

Vezels

8.4 g

Eiwitten

60 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 1 dl kookvocht opzij.

  2. Snij intussen de kipfilets in hapklare stukken, kruid met peper en zout. Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten mooi goudbruin. Laat nog 5 à 7 min. doorbakken. Haal uit de pan.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een brede kookpot en stoof de prei ± 5 min. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  4. Snij de champignons in stukken, verhit de rest van de olijfolie in de braadpan van de kip en bak de champignons ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de kip, de pasta en de champignons toe aan het prei-roommengsel. Voeg ook het kookvocht en de helft van de parmezaan toe en meng goed. Verdeel over de borden en werk af met de rest van de parmezaan.