Pasta met aubergine en mozzarella.

Pasta met aubergine en mozzarella
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

653 kcal

Vetten

21.2 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

87.1 g

Suikers

12.5 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

25.6 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Snij de aubergines in blokjes van ± 1,5 cm.

  2. Verhit 3/4 van de olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes ± 10 min. Kruid met peper.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot, voeg de pasta toe en overgiet met de tomatensaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg 6 dl water (voor 4 personen) toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. sudderen.

  4. Pluk intussen het basilicum, snipper ¾ fijn en hou de rest apart voor de afwerking.

  5. Meng de aubergineblokjes, de geraspte mozzarella, het fijngesnipperde basilicum en de Italiaanse kruiden onder de pasta. Werk af met enkele blaadjes basilicum.