Paardensteak met geroosterde groenten.

nutriscore
eef3e4da0ca6ff6ce07789fad911f2e92895773c441530ec5dd6736ca398c944.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

450.0 kcal

Vetten

14.1 g

Verzadigde vetzuren

5.5 g

Koolhydraten

36.2 g

Suikers

6.4 g

Vezels

6.1 g

Eiwitten

41.3 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snij de grootste krielaardappelen en de champignons in 2.

  2. Snij de uien in partjes.

  3. Verdeel de tomaten in trosjes van 3 à 4 tomaten.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding (10 min. + 30 min. in de oven)
  7. Meng de aardappelen met het zakje marinade uit de verpakking.

  8. Verdeel de rode uien, de champignons en de tapastomaten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak samen met de aardappelen 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.

  9. Meng intussen de yoghurt met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks mooi goudbruin aan elke kant, gaar verder naar smaak. Snij in sneetjes.

  11. Verdeel de krieltjes en groenten over de borden en bedruppel met de dressing. Serveer met de steak.