One pot met balletjes, vermicelli, witte bonen en wortel.

One pot met balletjes, vermicelli, witte bonen en wortel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

531 kcal

Vetten

25.4 g

Verzadigde vetzuren

1.6 g

Koolhydraten

49.5 g

Suikers

6.9 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

22.8 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en dan in kleine blokjes.

  2. Snipper de ui fijn en hak het bieslook grof. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de wortelen ± 8 min. Voeg de balletjes en de tomatenpuree toe en laat 5 min. stoven op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.

  4. Overgiet met 7,5 dl water (voor 4 personen) en breng aan de kook. Voeg de pasta toe, dek af en laat 4 min. sudderen.

  5. Werk af met de witte bonen en het bieslook onder en kruid met peper en zout.