No-waste preisoep met spek en lente-ui.

nutriscore
No-waste preisoep met spek en lente-ui
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

230 kcal

Vetten

17.3 g

Verzadigde vetzuren

5.8 g

Koolhydraten

9.4 g

Suikers

7.5 g

Vezels

4.9 g

Eiwitten

6.8 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Snij de worteltjes van de prei en leg ze in een kommetje met koud water. Verwijder alle aarde en spoel nog eens grondig onder koud water. Leg op keukenpapier en dep goed droog.

  2. Snij het preiwit en preigroen grof. Snij het groen van de lente-ui in schuine stukken en snij het wit grof.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof het preiwit en -groen samen met het wit van de lente-ui 3 min., kruid met peper en zout. Voeg het bouillonblokje toe samen met 1 L water en breng aan de kook. Laat 15 min. koken, voeg daarna de mosterd toe.

  4. Bak intussen de sneetjes spek krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verhit in dezelfde pan de rest van de olijfolie en bak de worteltjes van de prei 3 à 4 min. zodat ze mooi krokant zijn, kruid met peper en zout.

  6. Mix de soep fijn, verdeel over diepe borden/kommetjes en bestrooi met de rest van de lente-ui, de worteltjes en stukjes spek.