Mosselen met witte wijn en frietjes.

Mosselen met witte wijn en frietjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

913 kcal

Vetten

56.3 g

Verzadigde vetzuren

15.9 g

Koolhydraten

61.7 g

Suikers

4.5 g

Vezels

7 g

Eiwitten

28.7 g

Zout

3.3 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien en het knoflook 1 min.

  2. Overgiet met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.

  3. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en schud goed op. Laat 5 min. afgedekt koken.

  4. Snipper de peterselie fijn en roer onder de mosselen. Overgiet met de room en laat nog 2 min. verder garen.

  5. Bak de frietjes ondertussen goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Bestrooi met zout.