Mosselen met Duvel en frietjes.

nutriscore
aa0eea59bf87b08c0d26a90885084df5b20c7f3e66c1a7a94500fa5ae1abaacd.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

716.0 kcal

Vetten

34.2 g

Verzadigde vetzuren

5.5 g

Koolhydraten

58.4 g

Suikers

10.8 g

Vezels

9.7 g

Eiwitten

29.1 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  2. Snij de tomaten in fijne partjes.

  3. Bereiding (15 min. )
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 4 à 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de mosselen toe en schud goed. Giet er het bier over en kruid royaal met peper. Laat ± 5 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  6. Bak intussen de frietjes zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Meng de kropsla met de partjes tomaat en werk af met de Yogorette.