Meloen-nectarinesalsa met geitenkaas en spek.

nutriscore
72796aa3d988d24c8827c57ea0837208a7b71acb93497dcf8614997262e11042.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

401.0 kcal

Vetten

26.3 g

Verzadigde vetzuren

10.7 g

Koolhydraten

23.7 g

Suikers

21.9 g

Vezels

2.6 g

Eiwitten

16.3 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Schil de meloen en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.

  2. Schil de watermeloen en snij in kleine blokjes.

  3. Verwijder de steen van de nectarines en snij in kleine blokjes.

  4. Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snipper heel fijn.

  5. Snij het basilicum in fijne reepjes en snipper de rode ui fijn.

  6. Meng al het fruit met het pepertje, de rode ui en het basilicum. Pers er de limoen over uit en meng met de honing, 3/4 van de olijfolie, peper en zout.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de geitenkaasjes 1,5 min. aan elke kant. Verdeel de fruitsalsa over 4 borden (per 4 personen) en leg er telkens 3 geitenkaasjes op.