Lamsbout met krieltjes en lauwwarme groentesalade.

nutriscore
aae95ef828e234e1d4c9280eeef836611a939adece957c9e0c33d9cc895bb338.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

792.0 kcal

Vetten

49.7 g

Verzadigde vetzuren

23.6 g

Suikers

10.3 g

Vezels

8.8 g

Eiwitten

1.3 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snij het loof van de radijsjes maar laat nog een stukje groen aan de knolletjes zitten. Snij de radijzen daarna in de lengte in 2.

  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in reepjes.

  3. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.

  4. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  5. Bereiding (20 min. + 35 min. in de oven)
  6. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Hou de pan met braadresten opzij.

  7. Leg de lamsbout in het midden van een ruime ovenschaal en verdeel er de rest van de boter over in blokjes.

  8. Verdeel er de krieltjes rond en meng er de helft van de olijfolie onder, kruid met peper en zout. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de paprika 4 min. Voeg de boontjes toe en laat nog 2 min. opwarmen. Doe in een serveerschaal en meng er de radijsjes onder.

  11. Meng de krieltjes onder de groenten en besprenkel met de frambozenazijn.

  12. Haal het vlees uit de ovenschaal en giet de vleesjus in de braadpan. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg na 1 min. de room toe en laat nog 1 min. inkoken.