Kruidengebraad met Provençaalse saus en Italiaanse krieltjes.

nutriscore
78b9ff7498e3620a718e94a6defb30999fd15ca9ad383a61bfc5ffd740b40c61.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

123.0 kcal

Vetten

4.5 g

Verzadigde vetzuren

0.5 g

Koolhydraten

17.0 g

Suikers

0.4 g

Vezels

2.6 g

Eiwitten

2.0 g

Zout

0.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snipper de rode uien en het look fijn.

  2. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van ± 0,5 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ± 0,5 cm.

  4. Snipper het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Bereiding (30 min. )
  6. Bereid het kruidengebraad en de krielaardappelen zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een stoofpot en stoof de rode ui en het look glazig. Voeg de blokjes courgette, aubergine en paprika toe en stoof al roerend 5 à 8 min. Blus met de passata en laat ± 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig en kruid met peper, zout, Italiaanse kruiden en het fijngesnipperde basilicum.

  8. Serveer het kruidengebraad met de krielaardappelen, de salade en wat Provençaalse saus. Werk af met de blaadjes basilicum.