Krielsalade met kalkoenschnitzel en boontjes.

nutriscore
Krielsalade met 
kalkoenschnitzel en boontjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

850 kcal

Vetten

52.2 g

Verzadigde vetzuren

7.7 g

Koolhydraten

58.1 g

Suikers

13.7 g

Vezels

12.1 g

Eiwitten

30.4 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de radijsjes in fijne plakjes.

  2. Schil eventueel de paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in smalle repen.

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Bereiding (30 min. )
  5. Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Halveer of snij in kwartjes.

  6. Kook intussen de boontjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel met koud water.

  7. Meng de boontjes onder de radijsjes, de paprikareepjes en de krieltjes. Kruid met peper en zout. Werk af met de uienringen.

  8. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenschnitzels (instructies: zie verpakking). Snij in reepjes en leg op de salade.

  9. Serveer met de mayonaise.