Kerstmutsjes met paprika en parelcouscous.

nutriscore
Kerstmutsjes met paprika en parelcouscous
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

145 kcal

Vetten

5.5 g

Verzadigde vetzuren

3.6 g

Koolhydraten

18.6 g

Suikers

5 g

Vezels

1.7 g

Eiwitten

4.3 g

Zout

0.7 g

Bereidingswijze

  1. Snij een ring van de bovenzijde van de paprika, de rest gebruik je als punt voor de muts.

  2. Kook de parelcouscous ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de stukken paprika toe. Giet af.

  3. Vul het paprikahoedje met de parelcouscous en leg op een bord. Leg de ring onder het hoedje en vul met parelcouscous.

  4. Doe de roomkaas in een spuitzak en snij er een heel fijn puntje af. Werk het hoedje af met een streepje roomkaas onderaan en een bolletje op de punt. Werk het bord af met plukjes platte peterselie.

Tip
Nog paprika over?

Met de rest van de paprika kan je een lekker aperitiefsoepje maken.