Kalkoenschnitzels met krieltjes en groene groenten.

Kalkoenschnitzels met krieltjes en groene groenten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

510 kcal

Vetten

24 g

Verzadigde vetzuren

6.7 g

Koolhydraten

44.1 g

Suikers

5.4 g

Vezels

8.1 g

Eiwitten

25.5 g

Zout

2.2 g

Bereidingswijze

  1. Maak de krieltjes klaar zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes. Snipper de dille en de uien fijn.

  3. Kook de groene-aspergepunten en de broccoli 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Voeg de erwten toe, laat nog 1 min. verder koken en giet af.

  4. Verhit de boter en 2/3 van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenschnitzels 3 à 4 min. aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in de kookpot van de groenten en bak de ui 2 min. glazig. Voeg de groenten en de krieltjes toe. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de Griekse yoghurt met de dille. Serveer bij de schnitzels en de krieltjes met groene groenten.