Kabeljauwburger met kruidenpuree en kerrieworteltjes.

nutriscore
F20-2020 - visreceptjes p. 11b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

557.0 kcal

Vetten

23.4 g

Verzadigde vetzuren

9.0 g

Koolhydraten

62.5 g

Suikers

12.8 g

Vezels

10.0 g

Eiwitten

19.0 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snipper de ui en de peterselie fijn. Hou enkele takjes opzij voor de afwerking

  3. Bereiding (25 min.)
  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Voeg de melk en 1/3 van de boter toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  5. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Bestrooi met het kerriepoeder en voeg de wortelen toe. Laat opwarmen op een zacht vuurtje en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant.

  7. Verdeel de puree en de wortelen over de borden. Geef er een kabeljauwburger bij en werk af met een takje peterselie.