Kabeljauw met aardappelpuree en groene groentjes.

Kabeljauw met aardappelpuree en groene groentjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

504 kcal

Vetten

13.3 g

Verzadigde vetzuren

5 g

Koolhydraten

44.8 g

Suikers

1.2 g

Vezels

8.1 g

Eiwitten

47.5 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.

  2. Kook de broccoli en de erwtjes 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water, giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de groentjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Kruid de vis met zwarte peper en zout en haal door de bloem.

  5. Verwarm intussen de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 2 à 3 min. aan elke kant.

  7. Schep de puree op de borden en verdeel er de waterkers over. Schep er ook de groenten bij en leg er de kabeljauw op.