Italiaanse kippenbrochette met krieltjes en geroosterde groenten.

nutriscore
0a50d56eb191680625af689c32ca385836d9677e20cb860905d1232db484f223.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

591.0 kcal

Vetten

25.1 g

Verzadigde vetzuren

6.8 g

Koolhydraten

47.4 g

Suikers

10.4 g

Vezels

10.0 g

Eiwitten

38.6 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne repen.

  3. Snij de uien in brede ringen.

  4. Pel het look en plet met de platte kant van een groot mes.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Snij de asperges in de breedte in 2.

  7. Rits de blaadjes van de tijm (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  8. Bereiding ( 15 min. + 20 à 25 min. in de oven )
  9. Schik de paprika, de ui, het look en de aubergine in een ovenschaal.

  10. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper, zout en tijm en meng goed. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven en voeg de laatste 8 à 10 min. de aspergestukjes toe.

  11. Haal uit de oven en voeg de mozzarella toe. Werk af met een takje tijm.

  12. Maak de krieltjes klaar zoals aangegeven op de verpakking.

  13. Bak de kippenbrochettes 3 à 4 min. in een (grill)pan of 2 à 3 min. aan elke kant op de BBQ. Kruid met peper en zout.