Irish Beef Burger met tomatensalade en slamix.

nutriscore
bb109a112d0d099c520e7ac0eac35c4f3358e93af589dbcb2658bf8acb06c13a.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

727.0 kcal

Vetten

26.4 g

Verzadigde vetzuren

7.7 g

Koolhydraten

64.7 g

Suikers

5.7 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

21.4 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Halveer de kerstomaten.

  2. Snij de ui in 4, snipper 1 partje fijn en snij de rest in halvemaantjes.

  3. Snij de mozzarella in plakjes.

  4. Pluk de blaadjes basilicum en hak grof.

  5. Bereiding (15 min. )
  6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 5 min. aan elke kant (of leg op de BBQ) en leg er na 1 min. de ringen rode ui bij.

  7. Meng de fijngesneden rode ui met de kerstomaten en het basilicum. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout.

  8. Snij de broodjes open en leg ze even op de grill of warm ze op in de broodrooster.

  9. Besmeer de onderste helft met de pesto, leg er de burger, enkele schijfjes mozzarella en de ringen rode ui op. Werk af met wat slamix.

  10. Serveer de broodjes samen met de tomatensalade en de rest van de slamix.