Hoevekipgebraad met cognac-mosterdsaus.

nutriscore
b674a4ca2f150e9f5e041ca15e7d3a68608d0fc859d5b994d59f013bc911af75.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

124.0 kcal

Vetten

4.6 g

Verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

13.9 g

Suikers

0.2 g

Vezels

1.3 g

Eiwitten

6.2 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Vet een ruime ovenschaal in met 1/3 van de olijfolie.

  2. Snij de rode uien in 2 en daarna in halve ringen.

  3. Bereiding (15 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Smelt de boter in een braadpan en bak de gebraadjes aan alle kanten goudbruin.

  6. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Haal van het vuur en leg er de broccolini 1 min. onafgedekt in. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  7. Leg de gebraadjes naast elkaar in het midden van de ovenschaal, verdeel er de broccolini, de rode ui en de worteltjes rond. Meng er de rest van de olijfolie onder, kruid met zwarte peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  9. Verdeel de kroketten over een bakplaat met bakpapier en plaats 15 à 17 min. mee in de oven.

  10. Giet intussen de cognac in de pan van de gebraadjes. Roer de braadresten los en laat volledig verdampen. Giet er de gevogeltefond in en laat tot de helft inkoken. Roer er de mosterd en de room onder en laat nog 1 min. opwarmen.